DroneBros logo

Jak vyčistit střechu od mechu a dalších nečistot

Mech na střeše může být nejen estetickým problémem, ale také ohrožením pro její životnost. V tomto článku se podíváme na tradiční metody čištění střech a porovnáme je s moderním a efektivním přístupem pomocí dronů.

Tradiční Metody Čištění Střech

1. Mechanické Odstranění: Tradiční metoda spočívá v ručním nebo mechanickém odstranění mechu a nečistot. To obvykle zahrnuje používání kartáčů nebo hadrů na odstranění mechového porostu. Tato metoda však často vyžaduje fyzickou práci na výšce a může být časově náročná.

2. Chemické čištění: Některé firmy preferují chemické čisticí látky k odstranění mechu. Tyto látky mohou být aplikovány na střechu a následně se mech odstraní působením chemikálií. Tato metoda však může mít negativní vliv na životní prostředí a vyžaduje opatrné používání.

3. Vysokotlaké čištění: Vysokotlaké mytí je další běžnou metodou čištění střech. Při této metodě se voda pod vysokým tlakem aplikuje na střešní povrch, aby odstranila mech a nečistoty. Tato metoda může být účinná, ale může poškodit střešní materiál a vyžaduje pečlivou manipulaci s vysokotlakým zařízením.

Cenová kalkulace do druhého dne

S námi můžete očekávat nejenom bleskovou rychlost, ale také maximální bezpečnost pro Vaše střechy, fasády a peněženku. Čistota bez zbytečných nákladů. Inspekce Vašeho objektu a cenová kalkulace zcela ZDARMA.

Chci vyčistit střechu
Tým DroneBros - Matěj a Marek Kuncovi

Revolutionární přístup s drony

1. Průzkum a identifikace: Drony jsou vybaveny pokročilými kamerami a senzory, které umožňují přesný průzkum střechy. Identifikují oblasti s mechem a určují nejefektivnější postup čištění.

2. Cílené čištění: Drony aplikují čisticí látky přímo na postižené oblasti, minimalizujíce tak spotřebu čistících prostředků a omezují negativní vlivy na okolní prostředí.

3. Bezpečnost a přesnost: Drony umožňují bezpečné čištění z výšky a z obtížně dostupných míst. Přesné řízení dronů minimalizuje riziko poškození střešního materiálu.