DroneBros logo

Jak vyčistit špinavou fasádu od nečistot a prodloužit jí tak životnost

Fasáda je tváří každé budovy a její stav ovlivňuje nejen estetický dojem, ale také celkovou životnost. Dlouhodobá expozice různým povětrnostním vlivům a nečistotám může vést k postupnému zhoršení vzhledu fasády a snížení její funkcionality. Řešením je pravidelné čištění fasády, které může být provedeno různými způsoby. Jednou z moderních a efektivních metod je využití dronů k čištění fasády.

Proč je čištění fasády důležité?

Fasáda je vystavena mnoha vnějším faktorům, jako jsou dešťové kapky, prach, saze, plísně a jiné nečistoty. Tyto látky se mohou usazovat na povrchu fasády a vytvářet nejen nevzhledné skvrny, ale také mohou poškozovat materiál, ze kterého je fasáda vyrobena. Dlouhodobá expozice těmto elementům může vést k různým problémům, včetně eroze, prasklin a degradace fasádních materiálů.

Typy znečištění:

  • atmosférické / mechanické – prach, pyly, bláto, saze, smog
  • biologické – mechy, plísně, řasy

Čistá fasáda během okamžiku

S námi můžete očekávat nejenom bleskovou rychlost, ale také maximální bezpečnost pro Vaše střechy, fasády a peněženku. Čistota bez zbytečných nákladů. Inspekce Vašeho objektu a cenová kalkulace zcela ZDARMA.

Chci vyčistit fasádu
Tým DroneBros - Matěj a Marek Kuncovi

Jak funguje čištění fasády pomocí dronů?

Naše firma specializující se na čištění fasád pomocí dronů využívá moderní technologii a inovativní postupy. Drony jsou vybaveny speciálními zařízeními, jako jsou vysokotlaké trysky a čisticí prostředky, které umožňují efektivní a precizní čištění fasády z výšky. Tato metoda má několik výhod:

  • Bezpečnost: drony umožňují čištění fasády z výšky bez potřeby lidské intervence na lešení nebo vysokozdvižných plošinách, což zvyšuje bezpečnost práce.

  • Přesnost: drony mohou dosáhnout i těch nejodlehlejších a obtížně dostupných míst fasády, což zajišťuje kompletní a precizní čištění.

  • Úspora času: drony umožňují rychlejší provedení čištění fasády ve srovnání s tradičními metodami, což snižuje dobu, po kterou je fasáda vystavena negativním vlivům.

Cena za čištění fasády pomocí dronů

Cena za čištění fasády drony se může lišit v závislosti na několika faktorech, včetně rozsahu práce, velikosti budovy a stavu fasády. Je však důležité si uvědomit, že investice do pravidelného čištění fasády může dlouhodobě ušetřit náklady na opravy a údržbu fasádních materiálů.

Jak často by měla být fasáda čištěna?

Frekvence čištění fasády závisí na místních klimatických podmínkách, úrovni znečištění a materiálu, ze kterého je fasáda vyrobena. Většinou se doporučuje provádět čištění fasády alespoň jednou za 2-3 roky, aby byla zachována její optimální funkčnost a vzhled.

Závěr

Pravidelné čištění fasády je klíčové pro udržení vzhledu budovy a prodloužení její životnosti. Použití dronů k čištění fasády přináší moderní a efektivní řešení, které kombinuje bezpečnost, přesnost a úsporu času. Cena za čištění fasády pomocí dronů se může zdát jako investice, ale ve srovnání s dlouhodobými náklady na opravy fasády je to moudrý krok směrem k udržitelnosti a dlouhodobé ochraně Vaší budovy.